Lokale, kleinschalige en duurzame voedselinitiatieven schieten op veel plekken in Nederland uit de grond. Ze dragen bij aan belangrijke doelen zoals natuurinclusieve landbouw, sociale cohesie en het beschikbaar maken van gezonde voeding voor iedereen. Toch worstelen initiatiefnemers en gemeenten vaak met de ruimtelijke inpassing van deze projecten. Hoe verhoudt de ruimte voor kleinschalige voedselproductie zich tot andere ruimteclaims binnen het landelijk gebied? Hoe gaan we om met deze uitdagingen binnen de kaders van de Omgevingswet? Hoe verhouden de sociale doelen zich tot de ruimtelijke opgaven?
Wanneer: 13 februari 2025, 13.00 – 17.00 uur
Waar: Dorpshuis “De Kiekenhof”, Molenweg 29, 8414 LJ Nieuwehorne
Wie: Sociale Voedseltuinen Nederland en Antea Group
Aanmelden voor de workshop
Om deze vragen te verkennen organiseren Antea Group en Stichting Sociale Voedseltuinen Nederland een workshop op donderdagmiddag 13 februari 2025 in Friesland (de exacte locatie volgt nog). Tijdens deze interactieve workshop delen initiatiefnemers en beleidsmedewerkers praktijkervaringen, geven experts verdieping en gaan we in groepen aan de slag met concrete casussen en vragen.