• darkblurbg
    Actueel

Laatste oogstdag 2021

Laatste oogstdag 2021

De laatste oogstdag van het allereerste oogstseizoen van Stichting Sociaal en Vitaal zit er op. Afgelopen jaar hebben we een grasperceel van een voormalig melkveebedrijf omgetoverd tot een sociale zelfoogsttuin.

Eerste aardappeloogst binnen met hulp van de kinderen

Eerste aardappeloogst binnen met hulp van de kinderen

Afgelopen week zijn we samen met alle kinderen gaan schatzoeken in de zelfoogsttuin. De aardappelen zijn namelijk klaar om geoogst te worden, maar we moesten ze eerst gaan zoeken in de grond. Hiervoor hadden we gelukkig hulp van alle kinderen. Het leverde een grote en lekkere vangst op!

Friesch Dagblad op bezoek

Friesch Dagblad op bezoek

Onlangs was het Friesch Dagblad op bezoek in onze zelfoogsttuin. Ze schreven een groot artikel: 'In de zelfoogsttuin krijg je rust in je hoofd'.  Ze spraken met onze tuinder Lavinda Kok, coördinator en mede-initiatiatiefnemer Loraine Westerneng en een aantal zelfoogsters. En ze maakten een mooie fotoreportage van het oogsten op de tuin!

Het oogsten is begonnen!

Het oogsten is begonnen!

In Nieuwehorne is afgelopen week voor het eerst geoogst in onze zelfoogsttuin. Vanaf nu komen er elke week zo'n 60 minima-gezinnen groenten, aardappelen en kruiden oogsten in de zelfoogsttuin van Stichting Sociaal en Vitaal. In de zelfoogsttuin kwamen afgelopen weekend de gezinnen langs om hun eigen weekmenu te oogsten, met onder andere verse sla, paksoi en augurken.

Geslaagde dag met NLdoet

Geslaagde dag met NLdoet

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie 'NLdoet'. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is. Ook Stichting Sociaal en Vitaal kon wel hulp gebruiken!

De wandelkappen zijn klaar!

De wandelkappen zijn klaar!

De afgelopen weken zijn we aan de slag geweest met het bouwen van 2 wandelkappen. In deze wandelkappen telen we onder andere tomaten, paprika's, komkommers en augurken.

Omrop Fryslân op bezoek bij de stichting

Omrop Fryslân op bezoek bij de stichting

Omrop Frylân hoorde van ons bijzondere initiatief en kwam een kijk nemen bij op het perceel. In het ochtendprogramma lichtte coördinator Loraine Westerneng de visie en activiteiten van de stichting toe en vertelde Lavinda Kok, tuinder van de stichting, over de verschillende groenten die geteeld worden.