Informatiemiddag Sociale Voedseltuinen

Gepubliceerd op: 11-04-2024

Heb je ooit overwogen een rol te spelen in het verkleinen van de kloof tussen mensen die wel en niet makkelijk toegang hebben tot gezonde voeding in Nederland? Nu heb je de kans om te leren van de aanpak van Stichting Sociaal en Vitaal, de Stichting De Kleine Boerderij en Stichting De Pluimerije. We organiseren op 5 juni een informatiemiddag over het concept, de aanpak en uitrol van een sociale voedseltuin.

Wat staat er op het programma?

Wij organiseren een informatiemiddag voor iedereen die geïnteresseerd is in het starten van een nieuwe sociale voedseltuin of het transformeren van een bestaande tuin in een sociale voedseltuin. Deze bijeenkomst is een uitgelezen kans om te leren over de praktische aspecten van het opzetten van een voedseltuin, het opzetten van partnerschappen, onze samenwerkingsinitiatieven en hoe je een impactvolle bijdrage kunt leveren aan maatschappelijke doelstellingen middels een sociale voedseltuin.

Wanneer en waar?

Datum: 5 juni, van 16:00 tot 18:00 uur
Locatie: Stichting Sociaal en Vitaal, Houtlaan, Nieuwehorne

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig via deze link naar het aanmeldformulier. Wees er snel bij, want we hebben een maximum aantal deelnemers. We streven naar een groep van ongeveer 15-20 deelnemers om een interactieve en productieve sessie te garanderen.

Een blik op Sociale Voedseltuinen

Op steeds meer locaties ontstaan Sociale Voedseltuinen, zoals:

  • Stichting de Kleine Boerderij in Oosterwolde, die al vorig jaar de tweede sociale voedseltuin in Friesland lanceerde.
  • De Pluimerije in Havelte, die al voor het vierde jaar op rij groenten teelt voor minima gezinnen.
  • Kiemhuistuin in Wilhelminaoord, een nieuwe zelfoogsttuin die in 2023 is gestart.
  • Stichting Sociaal en Vitaal in Nieuwehorne, nu in haar 4e teeltseizoen, voorziet 300 gezinnen uit de laagste inkomensgroepen van verse groenten.
  • En de ontwikkeling van een nieuwe sociale voedseltuin in de gemeente Smallingerland.

Voor vragen of meer informatie neem contact op met info@sociaalenvitaal.nl. We kijken uit naar je deelname en wensen je een inspirerende dag toe!