Enthousiaste vrijwilligers leiden 3e seizoen in

Gepubliceerd op: 12-03-2023

Op zaterdag 11 maart begonnen de voorbereidingen van het nieuwe teeltseizoen op de zelfoogsttuin van Stichting sociaal en vitaal. In samenwerking vrijwilligers van NL Doet werden de percelen en akkers klaargemaakt voor een nieuw teeltseizoen.

De dikke pak sneeuw schrok de vrijwilligers niet af. Meer dan 10 vrijwilligers waren de hele dag aanwezig om samen te werken met het team van Stichting Sociaal en Vitaal. Die extra kracht is hard nodig om alle voorbereidingen op het nieuwe seizoen tijdig klaar te maken. Want ook dit jaar gaan kunnen ruim 300 gezinnen eten uit de voedseltuin. Op deze manier wordt gezond en vers eten toegankelijk voor de laagste inkomensgroepen in de Gemeente Heerenveen.
Oprichter en stichtingscoördinator Loraine Westerneng: “Door samen te werken kunnen we echt het verschil maken voor veel mensen. De vrijwilligers zijn hard nodig om onze tuinders Lavinda en Isabelle te ondersteunen. Het doet ons goed om op zoveel support te mogen rekenen van betrokken mensen uit de regio.”