Eerste stap gezet naar lokaal, gezond en vers eten voor minima

Gepubliceerd op: 19-04-2021

De afgelopen week hebben we de eerste stap gezet naar lokaal, gezond en vers eten voor minima gezinnen in Friesland. De eerste 1000 fruitbomen en struiken zijn met de hulp van Nordwin College geplant, waarvan de laagste inkomensgroepen in de nabije toekomst de vruchten kunnen plukken.

We willen er samen met onze partners voor zorgen dat verse, natuurlijke voedselproducten ook bereikbaar zijn voor de laagste inkomensgroepen.

Samenwerking onderwijs

“We zijn ongelofelijk blij met onze samenwerking met Nordwin College. De studenten hebben ons, onder leiding van de docenten, enorm geholpen met deze omvangrijke operatie,” aldus Loraine Westerneng, de coördinator die namens de stichting alle projectactiviteiten vormgeeft. “Dit is een mooie start om in al onze activiteiten het onderwijs een belangrijke rol te geven.”

Iedere dag vers en gezond eten

Het is de bedoeling dat vanaf de zomer 50 gezinnen wekelijks van verse groenten, aardappelen en eieren kunnen genieten. In de toekomst zal worden opgeschaald. We streven ernaar om samen te werken met diverse partijen waaronder gemeenten zodat het initiatief verbonden kan worden aan een meer effectief sociaal overheidsbeleid.