Stichting Sociaal en Vitaal ontvangt geweldige donatie van €10.750 van het Armoedefonds

Gepubliceerd op: 02-06-2024

Op een inspirerende en informatieve bijeenkomst georganiseerd door het Armoedefonds Nederland op zaterdag 1 juni 2024, heeft Stichting Sociaal en Vitaal een royale donatie ontvangen. De landelijke bijeenkomst Armoedehulp vond plaats in ‘s-Hertogenbosch, waar het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen centraal stonden.

De bijeenkomst bood talrijke informatieve sessies en bood een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in de ondersteuning die het Armoedefonds biedt en de effecten daarvan. Initiatiefnemers en vrijwilligers van lokale hulporganisaties kwamen samen om hun kennis en ervaringen te delen. Onder hen was ook onze stichtingscoördinator, Loraine Westerneng, die een licht wierp op de missie en de activiteiten van Stichting Sociaal en Vitaal.

Sociale Voedseltuin Smallingerland

Het hoogtepunt van de dag was de overhandiging van een cheque ter waarde van € 10.750 door het Armoedefonds. Deze donatie erkent en waardeert de voortdurende inspanningen van onze stichting om de levenskwaliteit van mensen in armoede te verbeteren. Het gedoneerde bedrag zal worden ingezet om een Sociale Voedseltuin in de gemeente Smallingerland te ontwikkelingen. Vanuit deze nieuwe groene locatie beogen we 200 tot 250 gezinnen uit de laagste inkomensgroepen structureel van groente, fruit, kruiden en aardappelen te voorzien.
Dankzij deze steun van het Armoedefonds kunnen wij onze activiteiten versneld uitvoeren, waardoor we echt impact kunnen maken in onze leefomgeving. We zijn het Armoedefonds en alle betrokkenen zeer dankbaar voor deze bijdrage aan onze missie.