Het oogsten is begonnen!

Gepubliceerd op: 28-06-2021

In Nieuwehorne is afgelopen week voor het eerst geoogst in onze zelfoogsttuin. Vanaf nu komen er elke week zo'n 60 minima-gezinnen groenten, aardappelen en kruiden oogsten in de zelfoogsttuin van Stichting Sociaal en Vitaal. In de zelfoogsttuin kwamen afgelopen weekend de gezinnen langs om hun eigen weekmenu te oogsten, met onder andere verse sla, paksoi en augurken.

Gezond eten is helaas nog steeds duurder in de supermarkt en daarom vaak niet toegankelijk voor deze gezinnen. Zij kunnen nu gratis hun weekmenu komen oogsten bij ons! De gezinnen kregen dit weekend een rondleiding door de zelfoogsttuin. Hoe werkt het zelfoogsten? Welke groenten mogen zij de komende maanden verwachten? En wat voor lekkere en gezonde maaltijden kunnen er van worden gemaakt?  

Dankzij de prettige samenwerking met Stichting Leergeld en Steunpunt Minima Heerenveen weten vele gezinnen de Stichting Sociaal en Vitaal inmiddels te vinden. Het doel is om aan de groeiende vraag naar verse, lokale en gezonde voedselproducten te voldoen en deze af te stemmen met de sociale partners.

Omroep Friesland

Omroep Friesland kwam bij het oogsten kijken. Ze sprak met een van de gezinnen en coördinator Loraine Westerneng. Lees het artikel op de website van Omroep Friesland.

 

Foto: Omroep Friesland, Ronnie Porte