• darkblurbg

Stichting Sociaal en Vitaal is er voor gezinnen uit de gemeente Heerenveen die moeten rondkomen van een minimaal budget en/of helemaal afhankelijk zijn van de gemeentelijke sociale voorzieningen. De stichting wil graag deze gezinnen de mogelijkheid bieden om iedere dag vers en gezond te kunnen eten. In onze tuin telen wij daarom ruim 80 soorten verschillende groenten. Van paprika, tuinbonen tot en met boerenkool. Elke week is er weer een ander aanbod. 

Zelfoogsttuin

De naam zegt het al: een tuin waar je zelf je groenten kunt oogsten. Op zo'n 2 hectare teelt en onderhoud onze tuinder Lavinda Kok de groenten voor ruim 60 gezinnen. Het enige wat deze gezinnen hoeven te doen, is zelf de groenten te oogsten. Zij zijn elke week welkom in onze tuin in Nieuwehorne (gemeente Heerenveen). We telen alles in de volle grond en in onze koude kas. Daar kweken we bijvoorbeeld tomaten en komkommers in. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende groenten beschikbaar zijn. 

Fruittuin

We zijn dit jaar ook gestart met het planten van fruitbomen en fruitstruiken. Zoals appelbomen, pruimenbomen, perenbomen, frambozen en verschillende soorten bessenstruiken. Deze hebben nog even de tijd nodig om te groeien maar hopelijk kunnen we daar volgend jaar de eerste vruchten van plukken!