• darkblurbg

Stichting Sociaal en Vitaal is er voor gezinnen uit de gemeente Heerenveen die moeten rondkomen van een minimaal budget en/of helemaal afhankelijk zijn van de gemeentelijke sociale voorzieningen. De stichting wil graag deze gezinnen de mogelijkheid bieden om iedere dag vers en gezond te kunnen eten. In onze tuin telen wij daarom ruim 80 soorten verschillende groenten. Van paprika, tuinbonen tot en met boerenkool. Elke week is er weer een ander aanbod. 

Zelfoogsttuin

De naam zegt het al: een tuin waar je zelf je groenten kunt oogsten. Op zo'n 2 hectare telen en onderhouden onze tuinders Lavinda Kok en Isabelle van Acquoy de groenten voor ruim 300 gezinnen. Het enige wat de gezinnen hoeven te doen, is zelf de groenten te oogsten. Zij zijn elke week welkom in onze tuin in Nieuwehorne (gemeente Heerenveen). We telen alles in de volle grond en in onze koude kas. Daar kweken we bijvoorbeeld tomaten en komkommers in. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende groenten beschikbaar zijn. 

Fruitbboomgaard & kruidentuin

In het eerste seizoen (2021) hebben we samen met een grote groep studenten van Aeres fruitbomen en fruitstruiken gepland. Waaronder appelbomen, pruimenbomen, perenbomen, frambozen en verschillende soorten bessenstruiken. Inmiddels hebben we ook een extra fruitboomgaard aangelegd. Op 12 maart 2022 tijdens de landelijk vrijwilligersdag van NLDoet werd met hulp van vrijwilligers een nieuwe kruidentuin aangelegd. Hier groeien tientallen heerlijke kruiden is, waaronder o.a. tijm, dille en bieslook.