• darkblurbg

Vanaf mei tot en met november is de tuin aan de Houtlaan in Nieuwehorne geopend. Elke week is er weer een ander aanbod. Een aantal groenten zullen al voor je klaar staan, maar een groot deel van de groenten mag je zelf uit de tuin halen. Je krijgt na aanmelding van ons wekelijks een nieuwsbrief waarin staat welke groenten klaar zijn om te worden oogsten. Je krijgt genoeg groenten mee om een aantal heerlijke maaltijden te maken voor het hele gezin. Elke vrijdag of zaterdag kan je dus je eigen gezonde weekmenu komen ophalen! 

 

Veel gestelde vragen

De tuin is aan de Houtlaan in Nieuwehorne. De ingang zit tussen huisnummer 2 en huisnummer 4. Je herkent het aan het houtenhek en de vlaggen.

We telen meer dan 80 soorten groenten. Ook aardappelen hebben we in de grond zitten. We hebben het zo gepland dat je elke week verschillende groenten kan komen oogsten. Van tomaten, prei, rode kool tot sla en andijvie.

Vanaf mei tot en met november kan je elke vrijdag en zaterdag van 09.00-17.00 uur groenten komen oogsten.

Je mag je groenten zelf wekelijks komen oogsten. Lavinda en Isabelle, de tuinders, zullen je hierbij helpen. Zij kunnen je alles vertellen hoe je moet oogsten en wat je met de groenten kan doen.

Wanneer je geen eigen vervoer hebt, dan kijken we samen naar een oplossing. Misschien kan je carpoolen met 1 van de andere gezinnen. Of wilt iemand anders jouw groenten voor je ophalen. Je kan ook met de bus komen. Lijn 115 (Heerenveen-Assen) stopt voor onze tuin (halte Nieuwehorne, Houtlaan).

Mocht je wel eigen vervoer hebben en ook iets extra's willen doen voor andere gezinnen, geef dit dan bij ons aan. Daar zijn wij en de andere gezinnen erg blij mee!

Helaas is de tuin (nog) niet toegankelijk voor rolstoelen of scootmobiels. Als het voor jou lastig is om zelf de groenten te komen oogsten, dan zoeken we in overleg een oplossing. Iemand anders kan bijvoorbeeld voor jou komen oogsten of we helpen je met oogsten.

Elke week sturen we je een email met daarin een overzicht van de groenten die je mag komen oogsten. In deze email kun je ook andere informatie over de tuin verwachten en leuke gebeurtenissen uit de tuin. Je krijgt tips hoe je een groente moet oogsten en je vindt er ook regelmatig tips voor recepten.

Nee, onze groenten zijn volledige biologisch en worden dus niet bespoten.